Cea mai mare fabrică de cosmetice din Republica Moldova, Viorica-Cosmetic, sărbătorește astăzi un moment deosebit în istoria sa – 34 de ani de la fondare. Cu o evoluție remarcabilă de-a lungul timpului, compania a devenit un nume de referință în industria cosmeticelor, atât în țară, cât și în străinătate.


Înființată pe 12 mai 1989, Viorica-Cosmetic a reușit să se impună pe piața locală și a cucerit mii de clienți prin produse de calitate superioară și inovație constantă. Inspirată de reputata fabrică franceză Christian Dior, Viorica-Cosmetic a adoptat standarde ridicate de design și structură, devenind astfel o emblemă a excelenței moldovenești în industria cosmeticelor.

În anul 2012, Viorica-Cosmetic a făcut pasul către privatizare, ceea ce i-a deschis noi orizonturi de dezvoltare și oportunități de creștere. Investiția semnificativă de peste 8 milioane de euro a jucat un rol crucial în extinderea capacității de producție, permițând companiei să se impună ca lider pe piața moldovenească a cosmeticelor.

„Cooperăm activ cu laboratoarele de cercetare din Germania, Elveția, Spania și Slovenia, iar produsele sunt exportate în peste 10 țări, printre care: Estonia, Letonia, Lituania, Elveția, Canada, Senegal și Taiwan”, a spus directorul marketing Alexei Munteanu.

Un aspect esențial al activității fabricii de cosmetice este gestionarea riguroasă a tuturor etapelor de creare a produselor. Echipa dedicată formată din dermatologi, fitochimiști și tehnologi desfășoară cercetări avansate și elaborează produse de înaltă calitate, respectând cele mai exigente standarde internaționale. Produsele finite sunt supuse unui proces riguros de testare în propriul laborator de control al calității, dotat cu echipamente de ultimă generație din Spania și Germania.

„Compania „Viorica-Cosmetic” a obținut sute de premii internaționale prestigioase, precum CosmoTrends și Pure Beauty Global Awards, ceea ce atestă calitatea produselor sale”, a menționat Alexei Munteanu.

În prezent, compania are o rețea de 35 de magazine în Republica Moldova și 11 magazine în România și are un sortiment de peste 400 de produse cosmetice pentru toate categoriile de vârstă.

În laboratoarele de cercetare ale Viorica-Cosmetic au luat naștere invenții revoluționare. Un exemplu notabil este complexul antioxidant Viephenol, obținut din semințele de struguri cultivate pe teritoriul Republicii Moldova, care conferă produselor companiei proprietăți valoroase pentru îngrijirea pielii. De asemenea, preparatul biologic BioR, obținut din biomasa de spirulină, reprezintă o inovație remarcabilă în domeniul cosmeticii.

„Sunt extrem de încântată de produsele cosmetice de la Viorica. Calitatea lor excepțională și rezultatele pe care le obțin m-au convins să devin un client fidel. Îmi place în mod deosebit gama inovatoare Viorica Vie. Folosind produsele Viorica-Cosmetic, simt că îngrijirea mea personală este pe deplin satisfăcută și că mă pot bucura de beneficiile unei pielii sănătoase și strălucitoare. Nu pot decât să recomand cu încredere această companie”, consideră Alla Tabacari, clientă Viorica-Cosmetic.

Produsele companiei sunt aprobate și recomandate de Asociația Dermatologilor și Asociația Medicilor Obstetricieni Ginecologi din Republica Moldova.