Pandemia ne-a forțat să acordăm o importanță deosebită igienei mâinilor: spălatul cât mai frecvent cu săpun și igienizarea cu dezinfectanți au devenit o rutină.  

Și totuși, ești sigură că îți protejezi mâinile corect? În acest articol, dermatologul companiei „Viorica Cosmetic” îți oferă câteva sfaturi utile.

Virusurile respiratorii, cum ar fi coronavirusul de tip nou (COVID-19), pătrund în corp prin ochi, nas sau cavitatea bucală. De cele mai multe ori, acest proces are loc prin intermediul mâinilor. Așadar, mâinile devin una dintre cele mai comune căi de propagare a COVID-19 de la o persoană la alta.

Cum ne spălăm corect pe mâini?

  1. Udați bine mâinile sub apa curgătoare a robinetului
  2. Aplicați săpunul
  3. Masați toată suprafața mâinilor timp de cel puțin 20-30 de secunde
  4. Clătiți bine cu apă
  5. Uscați mâinile cu un prosop curat sau de unică folosință

Piele umedă sau uscată?

Microorganismele se răspândesc mai rapid pe pielea umedă. Iată de ce uscarea completă a mâinilor cu prosoape de hârtie sau din material textil este un pas extrem de important în rutina de igienizare.


Săpunurile antibacteriene sunt eficiente în lupta cu bacteriile și impuritățile.

De ce să aleg anume săpunul antibacterian SANWISE?

  • Îndepărtează 99.99% din bacterii și impuritățile de pe mâini;
  • Are o formulă sigură care nu conține substanțe chimice periculoase;
  • Conține acid lactic care inhibă eficient înmulțirea microorganismelor patogene și fortifică bariera de protecție a pielii;
  • Te va cuceri printr-o aromă naturală, datorită uleiului esenţial de salvie din compoziţie.

Săpun antibacterian



Am piele sensibilă. Cum o protejez?

Utilizează un sanitizer SANWISE special conceput pentru pielea sensibilă a mâinilor!

„Pielea sensibilă este una dintre cele mai comune acuze întâlnite în practica dermatologică, iar simptomele acesteia sunt usturimea, mâncărimea, iritațiile, deseori asociate cu uscăciunea și roșeața. Poate apărea la orice vârstă și este o problemă caracteristică tuturor tipurilor de piele”, explică Corina Pocnea, medicul dermatolog „Viorica Cosmetic”.

  • Datorită concentraţiei suficient de mari de etanol (73,5% w/w), gelul-sanitizer pentru pielea sensibilă a mâinilor distruge 99.99% din microorganismele patogene în doar 60 de secunde
  • Complexul hidratant vegetal™ asigură o hidratare de lungă durată, previne uscarea şi deteriorarea excesivă a pielii chiar şi în condiţiile unei utilizări frecvente
  • Produsul a fost elaborat şi testat sub control dermatologic.

Tocmai din acest motiv, nu ai de ce să te îngrijorezi! Cu SANWISE, mâinile tale sunt în siguranță!


Încearcă și tu gelul-sanitizer SANWISE pentru pielea sensibilă a mâinilor.