Ce contează cel mai mult pentru piele în sezonul rece? Intuim răspunsul tău: nutriția profundă, hidratarea eficientă sau protecția împotriva factorilor de mediu. Dar cum rămâne cu exfolierea? Unii renunță definitiv la această procedură, pentru că pielea este sensibilizată și se irită ușor, dar anume ea este cheia spre o piele curată, permeabilă pentru nutrienții și umectanții din produsele de îngrijire. Haideți să analizăm în profunzime acest subiect.

Odată cu scăderea temperaturilor, pielea tinde să se usuce mai ușor și mai rapid, iar celulele moarte de la suprafață blochează trecerea nutrienților și umectanților din produsele de îngrijire în straturile profunde ale epidermei. De asemenea, sub influența factorilor de mediu scade capacitatea pielii de a întreține bariera naturală de protecție, formată din lipide. Tegumentele se usucă și descuamează mult mai rapid, din cauza aerului rece de afară, dar și a vântului. Scade eficiența serului, tonerului sau a cremei folosite zilnic, astfel hidratarea este redusă, tenul se înăsprește și se usucă mult mai rapid. Astfel, ne întoarcem la punctul de pornire și apare un cerc vicios. Iată de ce exfolierea săptămânală este esențială în programul de îngrijire facială. 

Întreținerea tenului în perioada rece a anului este o adevărată provocare

Tipul pielii se poate schimba, mai subtil ori mai dramatic. Tenul gras devine normal, cel normal poate deveni sensibil, iar tenul uscat se deshidratează şi mai mult, se usucă, crapă etc. Singura metodă de a evita schimbările problematice din acest sezon este să intervii la timp cu o rutină corectă de îngrijire a pielii.

În cele din urmă, profilaxia este mai simplă și mai rapidă decât tratamentul. Cu gama potrivită de produse scapi de aspectul tern și aspru al pielii, de rozacee, acnee și dermatita atopică, ce se pot acutiza în perioada rece. 

Exfoliantul delicat din gama Viorica Nordica are o bază moale formată din microparticule abrazive pe bază de ulei de jojoba, care curăță atent și elimină pielea descuamată și stratul de celule moarte, iar materia uleioasă hrănește corect porii, astfel încât restabilește bariera lipidă a epidermei. Efectul este suplinit de un alt ingredient util – untul de karite, care reușește să penetreze straturile superioare ale tenului și să-l hrănească adecvat, păstrând umectanții în piele.