Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr.1 în industria mondială a frumuseţii. În eforturile de estompare a semnelor de trecere a anilor, cosmetologii și dermatologii s-au aliat cu natura, dezvoltând o serie de produse pe bază de antioxidanți  – acei „soldăţei” invizibili, care neutralizează moleculele instabile generate de organism, numite radicali liberi. Anume radicalii liberi se fac vinovați de îmbătrânirea organismului, inclusiv a pielii care, odată cu înaintarea în vârstă, capătă riduri și pierde din fermitate.

Antioxidanții se conțin, în mare parte, în fructe, legume și plante, iar fiecare tip are proprietățile sale biologice unice. Cert este faptul că cei mai „bătăioși” sunt polifenolii. Descoperiţi încă în anul 1936, aceştia sunt de zeci de ori mai eficienți în lupta cu radicalii liberi decât antioxidanţii consacraţi: Vitamina A, C, E sau beta-carotenul. Nu e de mirare că polifenolii sunt indispensabili produselor cosmetice „age-prevent” și „anti-aging”, iar cercetătorii din industrie sunt într-un proces continuu de elaborare a celui mai concentrat „elixir” al tinereții tenului.

Podgoriile din Moldova – izvor nesecat de antioxidanți

Nu este o noutate că strugurii se regăsesc printre cele mai importante surse de polifenoli. Legenda spune că însăși Cleopatra aplica sucul lor pe piele pentru a atenua efectele nocive ale expunerii la soare. Cei mai mulți polifenoli se conțin în extractul din semințe de struguri, iar mediul în care s-a dezvoltat vița-de-vie (clima, solul, apa) influențează direct concentrația și calitatea acestora. 

Iată momentul de glorie al strugurilor de peste Prut! Cernoziomul fertil din Republica Moldova, clima blândă și abundența apelor minerale subterane fac ca aceștia să aibă o compoziție organică unică: o concentrație ridicată de proantocianidină [1] –  un „campion” printre polifenoli, rar întâlnit în natură. A fost demonstrat științific că proantocianidina este de 20 de ori mai puternică decât vitamina C și de 50 de ori mai puternică decât vitamina E în ceea ce privește efectul său antioxidant.

ViephenolTM –puterea antioxidanților din „inima” strugurilor moldovenești

Aceste proprietăți minune i-au inspirat pe experții de la „Viorica” să valorifice extractul de semințe de struguri locali și să inventeze un complex antioxidant unic – ViephenolTM– deosebit de concentrat în proantocianidină și alte ingrediente vegetale active, extrase din struguri autohtoni.

Grație acțiunii sale antioxidante puternice, Viephenol™:

  • oferă protecție antioxidantă pielii și părului împotriva factorilor nocivi: stres, poluare, substanțe chimice, radiații UV;
  • stimulează sinteza naturală de colagen și elastină – proteinele structurale ale pielii;
  • hidratează profund și reduce petele pigmentare cauzate de expunerea la soare.

Extracția antioxidanților din „inima” strugurilor moldovenești și, îndeosebi, conservarea proprietăților acestora, nu a fost o misiune ușoară. Invenția a fost realizată în colaborare cu emeritul savant Ion Prida, doctor în științe tehnice și autorul a peste 100 de brevete în domeniul enologiei.

Astfel, după 3 ani de studii, cercetări și teste minuțioase în laboratoarele „Viorica” a luat naștere Viorica VIE –un sistem antioxidant inedit pentru îngrijirea tenului, a corpului și a părului, bazat pe complexul unic Viephenol™, obținut din extractul din semințe de struguri moldovenești. În acest context, au fost create produsele „Viorica VIE”, care au menirea de a preveni și combate toate schimbările legate de vârstă.

Descoperă produsele din colecția Viorica Vie: