Acid lactic Acid lactic

Denumirea ingredientului

Acid lactic

Denumirea INCI

LACTIC ACID

Acid lactic

Acidul lactic este o substanță naturală din categoria alfa-hidroxi-acizilor. Are o acțiune exfoliantă delicată care stimulează pielea să producă în mod intensiv ceramide și, prin urmare, îmbunătățește funcția sa protectoare.

Este considerat un agent hidratant puternic, având capacitatea de a atrage și a conserva apa și de a se implica în distribuția corectă a acesteia către straturile profunde ale dermei.

Spre deosebire de alți acizi organici, acidul lactic este recomandat chiar și pentru cea mai sensibilă piele. Este, de asemenea, cunoscut pentru capacitatea sa de a preveni blocarea canalelor excretoare ale glandelor sebacee și formarea punctelor negre.

Beneficii pentru ten

  • Asigură o hidratare profundă
  • Îmbunătățește vizibil culoarea și aspectul tenului
  • Ameliorează inflamația și stimulează vindecarea pielii
  • Îmbunătățește elasticitatea pielii și netezește ridurile
  • Stimulează formarea de celule sănătoase, fapt ce contribuie la reducerea hiperpigmentării

Beneficii pentru păr

  • Face părul moale și ușor de manevrat
  • Ridică solzii cuticulei, îmbunătățind capacitatea părului de a absorbi componente benefice
  • Oferă părului blond o nuanță naturală de aur alb

Beneficii pentru corp

  • Saturează pielea cu apă
  • Ameliorează inflamațiile minore și creează condiții nefavorabile pentru proliferarea unor microorganisme patogene
  • Stimulează procesul de reînnoire a celulelor
  • Reduce vizibilitatea vergeturilor și a cicatricilor

Contraindicații

Intoleranță individuală.

Dovezi ale eficacității

[1] Importanța acidității pielii, care este un produs al acidului lactic, în prevenirea infecțiilor și a bolilor de piele a fost demonstrată încă în 1942.

Atunci când este aplicat local, acidul lactic îmbunătățește semnificativ funcția de protecție a pielii și reduce sensibilitatea la lauril-sulfat de sodiu (SLS).

https://www.medicaljournals.se/acta/content/html/10.2340/00015555-1531